Një shpërthim i fuqishëm shpërtheu në një nga rafineritë më të mëdha në Izrael, si pasojë e djegies së rezervuarit me karburant, citon Jerusalem Post.

Rezervuari me një kapacitet prej 12 metra kub ishte e mbushur vetëm një të dhjetën e kapacitetit të tij në momentin kur mori flakë.

Vendi ku shpërtheu flaka është në qytetin izrealit Haifa, dhe konsiderohet si një nga refineritë më të mëdha në vend.

Nga shërbimi i zjarrfiksave deklaruan se vendin e ngjarjes janë dërguar menjëherë ekipet zjarrfiksave dhe ekipet e shpëtimit.