Nuk është hera e parë që tekstet shkollore në Shqipëri kanë terma apo përmbajtje aspak etike.

Ajo çfarë lexon në librin e Gjuhës Shqipe të klasës së 10 ka habitur jo pak prindërit e nxënësve.

“Cila nga shoqet e tua bën seks”? Kjo është një ndër pyetjet aspak etike në librin e gjuhës dhe duhet alarmuar gjitha istitucionet relevante dhe shoqëria civile, të shtrohet kjo çështje se vallë kanë të drejtë të shtrohen këto çështje jo etike poë nxënësit minorë?
Llind natyrshëm pyetja: A kontrollohen librat që përdoren në shkollat shqiptare?

 

shkolla-2_1486574149-30699301486580865