Nga revista gjeopolitike ruse: Sputnik

 

06.05.2017

‘Shqipëria e Madhe: Pse kriza politike Maqedonase është pjesë e strategjisë së kufijve

“Pas shpërthimit të dhunës në parlamentin maqedonas vendi është ndarë në dy”, u shpreh  gazetari Milenko Nedelkovski  për Sputnik Serbi. Nga ana e saj, profesorja e MGIMO-së, Elena Ponomareva beson se kriza është pjesë e një strategjie më të gjerë që synon bashkimin e shqiptarëve të Ballkanit në një entitet më të madh kombëtar.

06.05.2017

Maqedoni: Ringrihet ‘Shqipëria e Madhe’?

Veprimet e kohëve të fundit të opozitës pro-shqiptare në Republikën e Maqedonisë kanë risjellë frikën  e vjetër të Ballkanit që fuqitë e huaja po përpiqen të krijojnë “Shqipërinë e Madhe” me anë të goditjes ose kërcënimit.

 

29.04.2017

Kryetari aktual i Kuvendit të Shqipërisë u zgjodh Presidentin

Mediet vendase njoftuan të premten se Kryetari i parlamentit shqiptar u zgjodh President i ri i vendit.

22.04.2017

Serbët e Kosovës “të terrorizuar” prej propozimit të krijimit të ‘Shqipërisë së Madhe’

Thirrjet e fundit për një Shqipëri të Madhe, duke përfshirë krahinën jugore serbe të Kosovës, kanë çuar në një reagim të ashpër nga politikanët në Beograd. Mark Hirst i Sputnik Radio bisedoi me Marko Djuriç, drejtor i Zyrës së Qeverisë për Kosovë dhe Metohi.

21.04.2017

Moska kritikon rivendimin e Shqipërisë për kufijtë e shteteve të tjera të Ballkanit

“Bashkësia ndërkombëtare duhet të ndërmarrë hapa për t’i treguar politikanëve shqiptarë dhe shqiptarëve në vendet e tjera të Ballkanit se është e papranueshme të bëhen përpjekje për të rishikuar kufijtë në rajonin e Ballkanit”, tha Ministria e Jashtme ruse në një deklaratë të premten.