Deputeti i Partisë Socialiste, Taulant Balla në një postim në rrjetet sociale ka veçuar 7 pika nga fjalimi i kancelares, Angela Merkel në konferencës e përbashkët për shtyp me Kryeministri, Edi Rama.

Balla shprehet në shënimin e tij se, Merkel njeh progresin e Shqipërisë duke mos reflektuar deklaratat e kreut të Komisionit për Çështjet e BE-së në Bundestag, Gunther Krichbaum.

Cfare tha sot Kancelarja Merkel ne 7 pika:

1. Shqipëria në vitet e fundit ka ndryshuar rrënjësisht
2. Komisioni Evropian e ka njohur kete progres edhe në raportin e tij të fundit për Shqipërinë
3. Jane bere reforma shume te rendesishme. Gjermania ka kontribuar në mënyrë vendimtare që te kaloje reforma në drejtësi.
4. Komisioni Evropian e ka njohur kete progres edhe në raportin e tij të fundit për Shqipërinë
5. Reformat duhet te vazhdojne ne cdo fushe dhe Komisioni Evropian për këtë ka përcaktuar pesë prioritete.
6. Kush i di konfliktet e politikës së brendshme, e ka te qarte se nevojitet shume forcë dhe shumë guxim, për të ecur në këtë rrugë.
7. Përgëzoj me gjithë zemër Kryeministrin Edi Rama për këtë progres