Nuk ka të ndalur dhunë ndaj gazetarëve në Arabinë Suadite. Mediat njoftojnë se një tjeter gazetar është vrarë kohëve të fundit në një burg në vend.

Një tjetër gazetar disident është vrarë dhe torturuar në Arabinë Saudite. Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser mendohet të jetë vrarë në burg një muaj pas masakrimit të Jamal Khashoggi në konsulatën saudite në Turqi.

Portali THE New Khaleej raportoi vdekjen e Al Jasser të shtunën, duke cituar burime nga mbrojtja e të drejtave të njeriut. Lajmi ende mbetet për t’u konfirmuar.

Burime brenda grupit të të drejtave të njeriut thanë se qeveria Saudite besonte se Al-Jasser në mënyrë sekrete mbante një llogari në Twitter të quajtur Kashkoll, në të cilën publikonte shkeljet e të drejtave të njeriut nga zyrtarët dhe familja mbretërore.