Kryeministri i shtetit fqinj Aleksis Cipras është duke mbyll marëveshjen më të bujshme me shtetin rus.

Nga Ministria e Jashtme e shtetit grek ka dale informacioni konfidencial se Putin është i gatshëm të paguajë miliarda euro për një hapësirë ushtarake në Egje. Ky informacion është konfirmuar edhe nga shërbimet inteligjente ruse.

Bëhet fjalë për 30 miliardë euro të dhëna nga Rusia në kërkim të sipërfaqës së kërkuar.

Greqia do të vendosë në dispozicion të shtetit rus 12 milje detare për akomodimin e flotës ruse.

Në ndërtimin e bazës ruse do të përfshihen 10.000 ushtarë rusë.

Kjo marrëveshje përfshin dhe fusha të tjera si naftësjellësin, arsimin dhe shëndetësinë. Nga marrëveshja me Greqinë rusia do të përfitoojë naftën e Kretës në Egje dhe Jon. Fitimet do të ndahen 50 % mes shteteve, ndërsa shpenzimet do të paguhen të gjitha nga rusia.

Nga kjo marrëvshje sigurohen 70.000 vende pune .

Marrëveshja do të firmoset gjatë vizitës së Kryeministrit grek në Rusi me rastin e festës së çlirimit nga nazizmi.