Një veturë bombë dyshohet se vrau 13 ushtarë dhe ka lënduar më shumë se 55 persona nga shpërthimi i fuqishëm që ndodhi në një autobus jashtë një universiteti në qytetin turk të Kayseri.

Shpërthimi shkatërroi një autobus që transportonte ushtarët që ishin të lejuar për të vizituar një treg lokal. Një zëdhënës i ushtrisë tha se civilët mund të kenë qenë të plagosur.

Shpërthimi vjen një javë pasi 44 persona u vranë nga një sulm me bombë në Stamboll i pretenduar nga militantët kurdë.

 

 

 

 

kayseri-turkey-blast-afp_650x400_71481963188

 

kayseri-turkey-blast-reuters_650x400_71481963092

 

trtworld-nid-253925-fid-289964