Uthulla e mollës përdoret thuajse kudo, por a keni menduar ndonjëherë ta pini atë?

Po, ka shije të fuqishme, megjithatë mund të përzihet me ujë apo ndonjë lloj çaji dhe do të mbajë shije më të mirë.

Sidoqoftë, pse preferohet të konsumohet uthulla e mollës? Fillimisht, uthulla e mollës është e mirë për trajtimin e shumë problemeve, duke filluar nga problemet e fytit, gjithashtu është e mirë për trajtimin e dhimbjeve të këmbëve gjatë natës, për uljen e sheqerit në gjak etj.

Por, kësaj radhe do të fokusohemi në një ndër efektet më të mira të uthullës së mollës: humbjen e peshës.

Disa studime kanë treguar se mungesa e gjumit është e ndërlidhur ngushtë me obezitetin. Aq më me peshë që është një person, aq më shumë ka tendenca të zhvillojë probleme me peshë.

Prandaj, uthulla e mollës është ideale për humbjen e peshës, sepse e zvogëlon apetitin falë përbërësit të vet të quajtur pectin, i cili jua bën trurin të ndjehet më i kënaqur.

Uthullën e mollës për humbje peshe preferohet ta konsumoni para gjumit