Po vjen pranvera dhe moti po ngrohet, që na paralajmëron tashmë se duhet të punojmë në figurën tonë dhe në ushqim në mënyrë që me kostumin e larjes të shëtisim me krenari gjatë verës.
Armiku më i madh i grave, kur është fjala për pamjen, përveç peshës, është edhe celulititi. Maskat, kremërat, shiritat ngjitës janë vetëm disa nga produktet që industria kozmetike i paraqet me krenari.

Megjithatë, të njëjtin efikasitetit mund ta kenë edhe dy ushqime nga kuzhina juaj.

Në fakt, fjala është për sodën bikarbone dhe mjaltën, për të cilat ekspertët thonë se janë mrekullibërëse në largimin e celulitit. Për t’u siguruar se çfarë ata thonë është e nevojshme që një lugë me mjaltë e përzieni me një lugë gjelle të sodës bikarbone dhe shtoni pak ujë, pastaj masën e lyeni në zonat problematike dhe bëni masazh.

Është e rëndësishme që intensiteti i masazhës të jetë më i fortë dhe të zgjatë për tre minuta deri sa lëkura bëhet e butë dhe e kuqe. Soda është një piling natyror ndërsa mjalta do të hidrojë lëkurën tuaj. Pas disa prej këtyre masazhave ndoshta tashmë e vëreni dallimin.