Shtypja e butonit të alarmit ka tendencë për të ndryshuar qasjen.

Njerëzit që bëjnë këtë gjë shpesh theksohet të jenë njerëz dembel dhe të padisiplinuar por shkenca tani ka disa lajme të mira për  këta të fundit.

Sipas hulumtimeve të fundit bëhet e ditur se njerëzit që ndalin butonin e alarmit, janë më të lumtur dhe dhe më inteligjentë e kreativ sesa ata që hidhen nga shtrati me një unazë.

Sipas hulumtuesve, Satoshi Kanazawa dhe Kaja Perina këta persona janë shumë më të adoptueshëm me jetën modern dhe kanë shenja të inteligjencës më të larta.

Sipas të gjitha gjasave personat e zgjuar e shqyrtojnë ndryshe këtë çështje të evulimit në vetvete se nuk është bërë asgjë në përgatitje e sipër për këtë.

Këto gjëra theksohet të jenë vërtetuar nga një studim i Universitetit të Southhampton që ka krahasuar rrethanat socio-ekonomike të 1229 burrave dhe grave me modelet e tyre të gjumit ka përfunduar se  personat që shkojnë në shtrat pas orës 11 të mbrëmjes dhe zgjohen në ora 8 të mëngjesit, kishin më shumë të ardhura dhe një mënyrë jetesë më të rehatshme në përgjithësi, transmeton Indeksonline.

Për fat të keq, kjo nuk do të thotë që ne duhet të kalojmë të gjithë kohën tonë në shtrat. Ndërsa ka ende faktorë të tjerë të rrezikut që lidhen me qëndrimin në shtrat për një kohë të gjatë. Njerëzit që kalojnë 12 ose më shumë orë në shtrat janë ata që mund të kenë rrezik të ndjeshëm të vdekjes së parakohshme.

Pra bëni një sy gjumë, duke mos u shqetësuar. Vetëm siguroheni që të shkoni në shtrat pak më vonë. Në këtë mënyrë keni kohë të mjaftueshme për të përfunduar të gjithë projektet tuaja krijuese.